سید محمد طاها حسینی درباره مسابقه و نحوه شرکت در آن به روابط عمومی دانشگاه گفت : « بنده در زمان مسابقه دانشجو ترم 5 بودم که متوجه خاکسپاری دو شهید گمنام شدم وبه محض مطلع شدن از این رویداد ایده طراحی مقبره به ذهنم رسید که با پیگیری از مسئولین گروه معماری و دانشگاه متوجه برگزاری مسابقه شدم ودر نهایت طرح خودم را برای شرکت در مسابقه آماده کردم. »
طاها حسینی درباره ایده و کلیت طرح و در اصل خصوصیات بارز طرح نسبت به دیگر طرح ها  تصریح کرد : « ایده اصلی این طرح بر گرفته از نماد جمهوری اسلامی ایران هست که در قالب یک  معماری ایرانی – اسلامی شکل گرفته و فکر میکنم خصوصیت بارز طرح من ، علاوه بر قابلیت اجرایی داشتن،  فرم اصلی طرح است.
وی درباره طرح کلی بنا افزود: «طرح شامل هشت ستون بر پلان هشت ضلعی می باشد که در سقفی به فرم ستاره شمسه ، ختم می شود که علت اصلی آن تاکید بر معماری ایرانی – اسلامی می باشد و وجود 8 ورودی در بنا تجسم کننده هشت درب بهشتی می باشد. »
وی ادامه داد: «در بدنه ی بنا، این هشت ستون به نحوی طراحی شده که مخاطب با قرار گیری در روبروی این ستون ها به وضوح آرم جمهوری اسلامی را درک می کند که مفهوم این عمل با توجه به قرار گیری قبور در مرکز طرح ، شهادت برای جمهوری اسلامی ایران را بیان می کند. »
حسینی گفت: « با وجود این نماد در  بدنه مقبره برای وضوح بیشتر و تاکید بر فرم اصلی، طراحی محوطه را هم با توجه به وجود ستاره شمسه در سقف، فرم گره چینی موجود در آثار تاریخی اصفهان در محوطه ، پیاده سازی و اجرا شد. »
وی دررابطه با اجرایی بودن طرح افزود: «در معماری قابلیت اجرایی بودن طرح چه از نظر سازه و چه از نظر بودجه بسیار مهم است و طرحی که این خصوصیت را نداشته باشد عملاً طرح کامل و تکمیلی نیست و من در روز های اول سه ایده در ذهن داشتم که فقط توجه به این نکته علت اصلی نهایی کردن این طرح بود. »
برنده طرح مقبره شهدای گمنام دانشگاه درمورد اینکه اجرای این طرح تا چه زمانی طول بکشد افزود : « تاکنون اجرای این طرح خیلی خوب پیشرفت  داشته و حوزه عمران دانشگاه تمام کوشش خود را برای اتمام سریعتر طرح به کار برده است. »
وی در پایان از زحمات مهندس محمد شفیعی ، مدیر گروه عمران دانشگاه و اساتید معماری، چون دکتر شفیعی، سرکار خانم دکتر امیری، خانم دکتر گلشنی منش، آقای مهندس سعادتیان، آقای دکتر امامیان فر و اقای دکتر مظاهری که در نهایی شدن این طرح همکاری داشتند تقدیر و تشکر نمود.

1396/10/6 15:23    تعداد بازدید :  587